Brannsprøytehuset ved Lunner kirke.

Stor stas og stor takk til omtenksomme Øyvind Sogn. Han var på leting etter en gammel brannsprøyte og fant 2! Tja, om Lunner Historielag ville ha en i sprøytehuset vi har fått satt i stand? Ja veldig gjerne. Vips så er pumpen på plass. Snakk om service. Tuuuusen takk Øyvind. Nå mangler vi bare en like snill kar med drill som kan skru litt for oss.

Tenk at det kommer hjelpsomme folk fra Harestua. Michael Grønvold du er en "knupp". Ser til og med ut som du har fått en flis i fingeren?
I allefall hadde jeg blitt litt nysgjerrig hadde jeg sett et slikt hus langs veien og tenkt: Ohj hva er dette?

Det er noe knakende dyktige karer på Harestua som virkelig trår til, ordner opp og gjør det de lover. I dag er de ferdige med å reparere det gamle brannsprøyehuset på kirketoppen ved Lunner kirke. Det gjenstår maling, men også det er det en som har sagt han godt kan gjøre. Tenk så flott.

 

 

Det kommer etter hvert opp en informasjonsplakat om hvor viktige disse brannsprøytehusene var for mange, mange år siden. Dette er det eneste som står igjen, meg bekjent, i Lunner kommune.

Tusen takk til Mikal Grønvold og Finn-Håkon Heggen som har gjort den viktigste jobben! Vi er mange som er flinke til å prate og planlegge og fortelle hva som burde vært gjort, men det hjelper lite dersom det ikke skjer noe mer. Takk også til Knut Jørgen Gustavsen og Robert Hermansen. Beklager at de ikke kom med i første svingen!

 

 

Det gamle brannsprøytehuset ved Lunner kirke.

Dette har stått i mange, mange tiår langs den gamle alfarveien. Med noen nye bord, litt oppretting og maling blir det et spennende lite innslag langs veien.

Dette er det eneste brannsprøytehuset i Lunner som fortsatt står oppreist.  Det hadde vært fint om det kunne ha stått noen år til! Vi har hatt med snekker på befaring. Han sier det må rettes opp litt, skiftes noen nye planker og males. Og så hadde det vært fint med en informasjonstavle som forteller om hvor viktig dette lille huset var for mange, mange år siden. Bare si fra hvis du vil hjelpe oss med det.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.06 | 19:45

Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre. Og fint med respons for oss som driver med dette på fritiden. Hilsen Helen🤗

...
24.06 | 16:31

Med mye hadelandsslekt både i Lunner og i Gran er det stas å se hvor flinke dere har vært til å ta vare på historien. Andre bygder har noe å lære av dere.

...
19.11 | 18:50

Da må vi sende spørsmålet videre.

...
19.11 | 13:37

Tror det lå under Brattvald

...
Du liker denne siden