Status oktober 2018

Jordestuen hette også en periode Jettes Minne. Plassen ligger flott til og har en lang og spennende historie. Husvære ligger i skogkanten nord øst for Ballangrud-gårdene.
Moen er en av de gamle plassene i Ballangrud-krinsilen og ligger øst for Ballangrudgardene. Grunneier har hatt kontakt med fagfolk for å vurdere rehabilitering, men ble ikke anbefalt det så huset vil etter hvert bli revet. Nå har det fått et skilt med "Gammelt husvære" og vil kunne lokaliseres for de som skulle ha interesse av det.
Stensrud ligger i skogkanten ovenfor N. Grumstad, i samme krinsilnen som Kjekstad og Narverudstua. Den er rehabilitert og godt vedlikeholdt.
Kvistopp er ligger også i "grenselandet", men vi valgte og merke denne plassen siden vi hadde med oss kjentmann som kunne lokalisere det gamle husvære. Den ligger like inntil Finløsbråten.
Langbrubakken er også et sted som har hatt mange navn bl. annet Langfeldt og i det senere kalt Langård. Plassen ligger fint til som de fleste andre plassene på en høyde ovenfor Hultjernet og Finnløs.
Finnløsbråten ligger i "grenselandet" mellom Løken og Lundby skolekrets. På en liten slette nø for Skirstad og ikke langt fra Lier.
Kleiva ligger på et platå helt på grensen til Hallumshøgda. Den ligger fint til med utsikt rett over til Ballangrudgårdene.
Rullom ligger også fint til med utsikt vestover til Norefjell. Til venstre på bildet ser du Moen og taket på Jordet. Ligger nordvest for Ballangrudkrinsilen.
Kjekstad ligger i høydedraget ovenfor Grumstad. Plassen har en eldgammel historie og har hatt flere navn. Det har ligget flere plasser her.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.01 | 23:55

I Sverre Grimstad’s bok fra 2011 ”Nordmarka og Hakadalen” er det et eget kapittel om området og Banner-Ola – I Bannerolas rike. Her er også en fyldig kildehenvisning.

...
03.01 | 10:18

Tusen takk for fortellingen om og merking av Husvære til min oldefar Ole Brynilsen og kona Aase. Dette prosjektet er en fantastisk innsats fra Historielaget

...
04.12 | 06:33

Jeg har vokst opp på en gammel husmannsplass i Lunner. Den heter Finnlausbråtan og ble revet i 1955. Men muren er fortsatt synlig.
Hilsen Kåre Sletten

...
24.10 | 17:22

Jeg husker Sofie når hun var på butikken og handlet med ryggesekk og hvitt skaut - og alltid blid. Det finnes jo mye informasjon om Åsli eller Orenstuen.

...
Du liker denne siden