Oktober

Husmannsvesenet i Lunner generelt og vestre Lunner spesielt

Torsdag 18. oktober 2018 kl. 19.00

i Aulaen på Lunner skole 

inviterer vi til temakveld om husmannsvesenet i Lunner generelt

og vestre Lunner spesielt. 

 

Kari Mette Avtjern, arkivar ved Randsfjordmuseene  kommer og vil snakke om «Husmannsvesenet i Lunner». Da får vi vite mer f.eks. hvem som var den første husmannen i Lunner, hvor omfattende husmannsvesenet var, endringer i husmanns-vesenet over tid, fortalt gjennom enkelte personer og familier. 
Helen M. Myrvoll vil snakke om en del av plassene vest i Lunner og om registreringsarbeidet vi er i gang med. Om forarbeid, søknader, utforming av skilt, innhentelse av tillatelser osv. Det vil bli vist eksempler på plasser som er merket, skiltet vi bruker og skilt med QR-kode.

Inngang kr. 70.00 for medlemmer

og kr. 100.00 for de som ikke er medlemmer - inklusiv kaker og kaffe.

 

                           Alle hjertelig velkommen

 

Du kan "følge med" på registreringen av husmannsplasser på hjemmesiden. Se på mappene til venstre og klikk på husmannsplasser. Vi håper og bli ferdige i Sogn og Løken skolekrets i sommer. Planen er å fortsette i de forskjellige skolekretsene i Lunner, men vi mangler folk kan gjøre dette. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 06:33

Jeg har vokst opp på en gammel husmannsplass i Lunner. Den heter Finnlausbråtan og ble revet i 1955. Men muren er fortsatt synlig.
Hilsen Kåre Sletten

...
24.10 | 17:22

Jeg husker Sofie når hun var på butikken og handlet med ryggesekk og hvitt skaut - og alltid blid. Det finnes jo mye informasjon om Åsli eller Orenstuen.

...
24.10 | 13:14

Her jeg mange gode minner fra barndommen på besøk hos min Mormor Sofie Åsli som bodde der til sin bortgang . Odd Åsli tok over ,solgte det videre etter noen år

...
04.09 | 16:37

Du betale inn kr. 150.00 til vår kto: 2030-19.89.823
Husk å skrive på navn, adresse og e-postadresse (om du har det). Velkommen som medlem og til Snellingen.

...
Du liker denne siden