Rudsetras venner

Årsmøte 2018

Onsdag 14. februar 2018  kl. 19.00

avholdes årsmøte i Rudsteras venner

på Gamleskolen på Harestua.

Nå gjelder det å samle alle gode krefter i “Rudsetras venner”. I 2015 er det 70 år siden krigens slutt og dette gir en ekstra anledning til å aktualisere Rudsetra som et kulturminne Velkommen til åpent møte om Rudsetra 12.februar kl. 19.00 på Harestua samfunnshus! Rudsetra er i gang med en fredningsprosess. I den forbindelse dannes det nå en vennegruppe Rudsetras venner. I første omgang er dette en støttegruppe fordi som vil støtte Rudsetra. Det vil etterhvert bli behov for dugnadshjelp og økonomisk hjelp. Du kan lese mer om dette på: http://www.randsfjordmuseene.no/rudsetra/

Det skjer mye på Rudsetra 

Mandag 26 oktober ble dugnaden på Rudsetra avsluttet etter å ha arbeidet der oppe i 3 uker. Vi har hatt et utrolig godt arbeidsvær, bare en dag med regn. Lafter og restaureringshåndverker Svein Oppegaard har bistått med sin faglig kompetanse, og det har han gjort gratis. Kona Ragnhild er sekretær og holder styr på papirer og diverse oversikter, samt kjøkkentjeneste. Kari L. Mack har laget mat som museet har bekoster. Vi har hatt felles måltider, sosialt og samlende for gruppa.

Rudsetras Venner har fått med seg mange frivillige handy menn fra Harestua som har bistått med utskifting av tømmerstokker og mye annet snekkerarbeid. Det har ikke manglet på arbeidsoppgaver. Det være seg å tjærebre huset, restaurere og legge nytt tak på utedoen, nytt inngangsparti med nytt gulv og sist men ikke minst opprydding på tomta rundt huset. Vi har hatt bål hver eneste dag ,mengder med kvist ,rusk og rask ble brent. Søfferud Sag i S. Land har gitt oss i gave 15 løpemeter med tørrgran. Tusen takk Torgeir Søfferud! Det var lange fine stokker. De er kløyvd på langs og er nå sitteplasser både syd og vest for hytta. Ønsket er at mange kan finne veien hit opp å nyte kaffen og matpakka. Tusen takk til alle som har bidratt med å gjøre verneverdig arbeid her oppe.


Takk til: Svein og Ragnhild Oppegaard, Mikal Grønvold, Bjørn Rogneby, Tor Magnussen, Knut-Jørgen Gustavsen, Finn-Håkon Heggen, Arild Dalheim, Rolf Stillingen, Lars Ruud, Nils-Henrik Friis, Håkon Gran, Roald Hanssen, Jul Ruud, Ragnhild Lindstad.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.08 | 10:48

Hei. Jeg la ut spørsmålet ditt på siden som heter « Lunners tapte historie i tekst og bilder. Det kom straks svar og flere bilder. Søk på siden så finner du de.

...
16.08 | 09:44

Skulle gjerne hatt bilde av Varden på Grua - sett fra R4 - og evt bilder fra lokalet/kinoen.

...
22.07 | 00:31

Kari Iversdatter Oppen født på Oppen den 18. april 1846, døpt 8. mai 1846 i Lunner kirke. Datter av Iver Hansen Grua Oppen (1801-1881) og Ingeborg Pedersdatter Kjørven (1803-1873). Hun hadde 6 eldre søsken.

Giftet seg 16. desember 1870 i Lunner kirke me

...
21.07 | 16:38

Hei. Jeg har sendt forespørselen din videre. Hilsen Helen

...
Du liker denne siden