Myllsvassdraget

Vedlikehold langs Myllsvassdraget

Egentlig koselig med dugnader. Hans Gustav og Hugo nyter kveldssolen ved Myllsvannet.

Vedlikehold og skikkelig arbeid er viktig.

Historielaget gjør en god jobb i så måte. Kongeveien blir ryddet og klippet hele sommeren. For noen dager siden sjekket vi alle informasjonsplakatene langs Myllsvassdraget og sørget for at stolpene sto ordentlig. I dag har vi flyttet to plakater nærmere veien - og ikke minst hadde vi en koselig kafferast ved Myllsvannet etterpå.

 

Skiltet ved Sliperiet er kommet nærmere veien.
Skiltet ved Friland har vi snudd og flyttet lenger frem.
Og så begynner tyttebærene og bli modne........

 

Da er de nye skiltene om industrien langs Myllsvassdraget på plass.

 

 

Sliperiet ved Mylla ?

Sliperiet ved Mylla ?

Astrid Johansen la i går ut dette bildet på Gran, Lunner, Grua og Harestuas tapte historie. Det har vært stort engasjement og diskusjon om dette bildet som mange mener er Sliperiet. Flere som har meninger?

Hans Gustav blir liten på demningen ved Mylla.

Gledelig melding fra Lunner Almenning ! 

Vi har nå fått anledning til å behandle søknaden fra Lunner Historielag og styret har bestemt seg for at dette var et tiltak verdig litt annerkjennelse og har besluttet følgende: 

Styret vedtar å støtte Lunner Historielags prosjekt «informasjon langs Myllsvassdraget» med kr 15 000,-

 

 

 

Vi setter stor pris på alle som vil hjelpe til med prosjektene våre. Disse to var meget behjelpelige. De takket nei til kaffe, men satte stor pris på en brødskorpe.

Stolper og tavler er på plass

I dag har vi satt opp alle ti stolpene og skrudd på tavlene på de nye oppslagstavlene langs Myllsvassdraget. Det gjenstår to dagers arbeid. En dag med beising av tavlene og rydding av kvist og en dag med å skru på plakatene.

Vi hadde et lite møte med kaffekoppen etter at stolpene var oppe og vedtok enstemmig følgende:  Egentlig er det koselig med dugnad! Ps. (En likte spesielt godt kaffepausene).

Hans Gustav, Hugo og Helen

 

Nye informasjonstavler

Fornying av skilting ved Myllsvassdraget:  Historielaget satte for noen år siden opp noen informasjonsskilt langs Myllsvassdraget. Lars Skonnord skrev om all aktiviteten og industrien langs vassdraget "før i tia" Det ble satt opp informasjonskilt med disse opplysningene.  De fleste av disse stolpene har falt ned med og plakatene er ikke leselig. Vi skulle gjerne satt opp nye stolper og skilter som forteller om denne spennende historien.  Vi har tekstene som vi har tenkt å prege i metall denne gangen, men vi trenger hjelp til å få satt opp stolpene (10-12) og montert skiltene. Lyst til å være med?

Det ble for noen år siden satt opp 10 oppslagstavler med mye informasjon om virksomheten langs elven. Mange av disse har nå gitt opp.
Denne tavlen ved Mylls-dammen fant vi i små deler spredt utover - bak en haug med jord og kvist. Trist.
.. og noen av tavlene har overlevd, men blitt preget av tidens tann.

8. juni 2014

Se her ja, de kunne sine saker før! Hans Gustav viser frem hvordan demningen fungerte.

 2. pinsedag  var vi og fikk oppsporet hvor alle oppslagstavlene står/sto. Det tok sin tid, et var meiet ned av maskiner, et prøvde å gjemme seg i noen kratt, et hadde lagt seg rett ned osv. Men vi fant etterhvert alle og håper nå at vi kan få nye opp igjen i løpet av sommeren høsten.

 

Slik fant vi tavlen ved Myllsdammen.
Noakdammen prøver så godt den kan å gjemme seg.
Mange fine "kunstverk" langs elven.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anniken Harlem Thorsen | Svar 24.06.2015 13:21

Det hadde vært fint om alle meldinger ble datert!

Helen 24.06.2015 17:26

Ja, tenker du på de meldinene her i kommentarfeltet eller på de andre
sidene?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.07 | 00:31

Kari Iversdatter Oppen født på Oppen den 18. april 1846, døpt 8. mai 1846 i Lunner kirke. Datter av Iver Hansen Grua Oppen (1801-1881) og Ingeborg Pedersdatter Kjørven (1803-1873). Hun hadde 6 eldre søsken.

Giftet seg 16. desember 1870 i Lunner kirke me

...
21.07 | 16:38

Hei. Jeg har sendt forespørselen din videre. Hilsen Helen

...
21.07 | 13:51

Hei. Jeg trenger litt hjelp til å finne aner til Kari Iversdatter Oppen, født ca 1845, gift med Anders f. ca 1841. Far til Anders var Nils Mjør født ca 1815.

...
11.04 | 16:37

Det var fint. Skal si fra til kasserer.

...
Du liker denne siden