Lunner Historielag

Standard side

Cato Bunkholdt er en ivrig samler av materiale fra 2. verdenskrig og han klarer å oppspore utrolig mye spennende. Han er er villig til dele noe av dette med oss. 

Om prosjektet vil materialisere seg i en bok, en serie anekdoter eller annet, vil tiden vise.

Tidligere sjef, oberstløytnant Knut Fosse i HV-06, er ildsjelen som har startet innsamling og dokumentert mye av det fakta-materialet vi skal benytte i dette prosjektet, men vi vil også grave frem informasjon og stoff fra sentrale/lokale kilder som vi under arbeid med boken ”fletter” inn og tilfører et ellers faglig kompetent dokument.

Vi selv samler inn og systematiserer informasjon og bilder som skal ha en fremtredende plass i boken, og vår fokus vil naturlig nok reflektere våre nærområder (i.e. Hadeland med nærområder).

Vår del av boken vil følge noen ”tråder” (personer) og farges av dette. Eks. kan være at vi fokuserer gruppesjefer i D 14.2, enkeltpersoner (som vi følger et stykke på veien), Milorg personer, SOE og /eller XU, kanskje Monserudfamilien osv. Det er også områder som er særlig interessante for hadelendinger osv. Vår egne falne og den skjebne de møtte bør vi strekke oss etter å få dokumentert der slike opplysninger mangler. Men krigen har mange fasetter. Den ”andre/gale siden” er også av betydning, og det betyr at vi nok vil komme til å trå på noen ”ømme tær”, men det er viktig å få det satt inn i sammenheng med annen informasjon. Vi må også grave litt i oppgjøret etter krigen, på samme måte som vi nevner noe av det som skjedde før krigsutbruddet, gjerne tilbake i 1938–39? Eks. kan være å forfølge NS sitt Solvang-møte etc.

Prosjektet er tenkt kvalitetssikret av en liten gruppe fagpersoner i tillegg til representanter fra historielagene på Hadeland. Medlemmene vil også bli engasjert i fakta-innsamling. Det meste av arbeidet vil forgå interaktivt i den grad dette er mulig.

Nyeste kommentarer

04.11 | 11:40

Ja det har jeg. om du er interessert ta kontakt med meg på tlf 932455...

25.10 | 13:08

Min bestefar, Halvor Sogn, ble født på Gården Sogn 28..03.1863 og var...

19.09 | 21:14

Her bodde Gustav Eriksen med kone og 3 barn, fra 1939 til 1954, Jeg som s...

26.08 | 14:02

1864 folketelling ?